Bilancovanie sezóny 2008/2009

V polovici apríla ukončil stolnotenisový oddiel druhý rok svojho pôsobenia v 6. lige oblastných majstrovstiev trnavského okresu.
Obsadili sme výborné 5. miesto z 13 účastníkov súťaže (s bilanciou 15 víťazstiev, 2 remízy a 7 prehier), čím sme splnili cieľ, ktorý sme si stanovili na začiatku súťaže. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom sme sa zlepšili o 2 miesta. Pred nami boli 3 družstvá, ktoré svojimi kvalitami patria minimálne o súťaž vyššie a v minulom ročníku v tejto súťaži nehrali. Prvé Maco Trnava ´C´ hralo s dvomi hráčmi z tretej ligy, druhý v poradí – Hlohovec ´C´ hrával v predchádzajúcej sezóne 4.ligu a tretí v poradí – Modranka sa prihlásili do súťaže po dlhšom období s veľmi kvalitnou zostavou skúsených hráčov. Štvrté miesto obsadilo Vrbové ´B´, ktoré nás predstihlo v poslednom kole vďaka dohodnutej remíze s Hlohovcom ´C´. Aj v tom sú špecifiká stolnotenisových súťaží u nás.
Ak by sa nezmenili súperi z predchádzajúceho ročníka, tak by sme jednoznačne hrali o postup do vyššej súťaže s Kočínom ´B´ a s Vrbovým ´B´.
Oproti minulému ročníku došlo k jednoznačnému zlepšeniu všetkých hráčov o 10-25%. Napriek tomu, že nám vo väčšej časti sezóny chýbal zo zdravotných dôvodov najlepší hráč z minulej sezóny – Tibor Matovič, sme dokázali hrať o popredné miesta. Svoj cieľ – ktorým bolo 5.miesto sme splnili, aj keď sme nevedeli pri stanovovaní našich ambícií, že našu súťaž doplnia oproti predchádzajúcemu ročníku 3 kvalitné družstvá, ktoré nakoniec skončili pred nami!
V tejto sezóne sme najčastejšie nastupovali v zostave – Jozef Čápka, Miloš Rapant, Peter Gajarský, Štefan Lehen. Dobre ju dopĺňali Milan Palšovič a po svojom uzdravení v najťažších zápasoch odvetnej časti aj Tibor Matovič.
Úspešnosť hráčov :
Jozef Čápka 67 víťazstiev/ 23 prehier (74,44% úspešnosť – 11.miesto v rebríčku celej súťaže), Miloš Rapant 52/30 (63,41% úspešnosť – 18.miesto), Peter Gajarský 39/ 30 (56,5% úspešnosť – 25.miesto), Štefan Lehen 39/38 (50,65% úspešnosť – 29.miesto), Tibor Matovič 21/10 (67,74% úspešnosť), Milan Palšovič 14/8 (63,64% úspešnosť), Jozef Kubiš 2/5 (28,57% úspešnosť), Pavol Heteš 0/6 (0% úspešnosť).
V budúcej sezóne by sme chceli posilniť náš kolektív aspoň o dvoch nových hráčov a vytvoriť aj ´B´ družstvo, aby mohli výkonnostne napredovať všetci hráči. Keďže v jednom družstve hrajú 4 hráči, nebolo doteraz možné dávať príležitosť všetkým hráčom. Cieľom ´A´ družstva bude bojovať o postup do vyššej súťaže aj napriek tomu, že v súťaži budú Hlohovec ´C´ a Modranka a možno aj ďalšie prekvapenia. Trúfam si povedať, že všetky družstvá z prvej trojky, by vo vyššej súťaži hrali určite o postup z 5. ligy. Aj prípravné stretnutia nášho družstva ukázali, že vo vyššej súťaži by sme sa nestratili. Dokázali sme poraziť Špačince ´C´ 11:7 (obsadili 7.miesto 5.ligy) a remizovať s Hlohovcom ´C´ 9:9 (10.miesto v 5.lige). Znovu sa potvrdila stará pravda, že oveľa jednoduchšie je udržať sa vo vyššej súťaži ako postúpiť z nižšej súťaže.
Na záver chcem poďakovať obci Jaslovské Bohunice a ZŠ Jaslovské Bohunice za podporu, ktorú prejavujú nášmu športu. Zároveň by som chcel vyzvať aj ďaľších stolnotenisových nadšencov, aby rozšírili naše rady, prípadne sa venovali stolnému tenisu aspoň rekreačne, pretože podmienky v našej obci patria k najlepším v okolí.

Ing. Jozef Čápka, tajomník STO ŠK Blava